Geschiedenis

Vanuit de KPJ (Katholieke plattelands jongeren) en de JVW (Jongeren vereniging Weerselo) is onze mooie vereniging ontstaan.

In 2010 werd Jongeren Carnavals Vereniging de Pearse Köp opgericht, een nieuwe jongeren carnavals vereniging voor en door de jeugd van Weerselo. De vereniging is opgericht door een gezelschap bestaande uit Martijn Velthuis, Anneke Velthuis, Peter Geerds, Marcel Weiden en  “de veurtrekkers”.

De animo voor het bouwen van een wagen werd in die tijd minder, en de Jongeren Vereniging Weerselo (JVW) was puur gericht op de wagenbouw en deelname aan optochten in Weerselo, Tubbergen en Oldenzaal.

Door het opstarten van een nieuwe vereniging hoopte de club om het jongeren carnavalsleven in Weerselo nieuwe energie in te blazen. Voor het eerst werd er een jonker en sik aangesteld, er werd een opkomst en receptie georganiseerd en er werd een residentie (Café de Troll) en buitenresidentie (Gasterij Oatmössche) aangesteld.  De Veurtrekkers zorgen er nog steeds ieder jaar voor dat er een Jonker en Sik worden gekozen.

Onder leiding van Marcel Weiden als voorzitter werd er een bestuur gevormd. Dit bestuur ging zich bezig houden met de dagelijkse gang van zaken van de vereniging. Naast alle activiteiten op het gebied van carnaval werden er ook verschillende activiteiten voor het dorp Weerselo georganiseerd. Het Beachvolleybal evenement was er reeds, hier werd het zomervoetbal, en verschillende jongeren dagen aan toegevoegd. Het organiseren van activiteiten voor deze jeugd werd daarmee ook één van de kerntaken van de vereniging. Daarnaast is de vereniging altijd erg behulpzaam geweest op verschillende evenementen in de regio zoals de Megaparty, het CSI, de Hemelse dag en het parkeren bij de Weerselose Markt.