Over ons

J.V.C. De Pearse Köp dé jongeren carnavalsvereniging van Weerselo, opgericht in 2010. Plezier staat hoog in het vaandel. De vereniging bestaat uit verschillende commissies die elk jaar weer voor een geweldig carnaval zorgen en andere activiteiten.

Zo wordt er jaarlijks een nieuwe jonker en sik gekozen door de Veurtrekkers. Het gekozen duo wordt op hun beurt ondersteund door een geweldige groep; de raad van 11.

Ieder jaar wordt door de wagenbouw van De Pearse Köp een praalwagen gebouwd. Met deze praalwagen worden er een aantal optochten in de regio bezocht. Bij een geweldig uitziende praalwagen hoort natuurlijk ook mooie optochtkleding. Onze kledingcommissie zorgt er elk jaar weer voor dat alle leden een supermooi en uniek carnavalspak kunnen dragen. Met trots presenteren we de praalwagen en optochtkleding als eerste in onze eigen dorp, Weerselo.

Een gezonde vereniging draait om de juiste mensen op de juiste plek. Wij zijn erg blij met alle leden die zich inzetten voor diverse commissies. De Feestcommissie zorgt er elk jaar weer voor dat alle feesten tot in de puntjes zijn geregeld.  De sponsorcommissie weet ons goed te vertegenwoordigen. Na weer een avond pokkelen aan de wagen en/of kleding verdient iedereen toch een koude rakker, gelukkig hebben wij daarvoor de Kantinecommissie.

Tussen de carnaval door zijn er nog vele andere activiteiten. Denk hierbij aan het Carnaval Zomervoetbal, Beachvolleybaltoernooi maar ook de jaarlijkse violen- en pepernotenactie. Dankzij de inzet van de leden kunnen deze activiteiten in goede banen worden geleid. 

Een vereniging waar Weerselo onmeunig trots op kan en mag zijn!